Bouwbegeleiders

 

V.l.n.r. Willem Gerrits, Ingmar Holterman en Matthieu Kuiper

Vanaf de start van het project tot aan het allerlaatste deel zijn onze bouwbegeleiders in Vung Tao ter plaatse om het gehele proces te begeleiden. Volgens de huidige planning worden de schepen eind 2017 in Nederland verwacht, waarna nog een periode volgt van het inbouwen van de motoren, het in bedrijfstellen en proefvaren.

Hun werkzaamheden omvatten het controleren van werkzaamheden, uitgevoerd door de scheepswerf, het controleren en aanvullen van technische detail enginering en in een later stadium de controle op de juiste installatie van verschillende systemen. Dit varieert van de complete technisch/nautische installatie tot en met alle horecafaciliteiten. Maar ook veel tijd gaat zitten in besprekingen met verschillende afdelingen van de scheepswerf, Strategic Marine, en onderaannemers.

De mannen werken van maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 17:00. In het weekend zijn ze vrij en dan is er mogelijkheid om de stad en het land beter te leren kennen. Het nieuwbouwbegeleidingsteam is gehuisvest in appartementen vlakbij de prachtige boulevard van Vung Tau, liggend aan de Zuid Chinese Zee.

Ingmar Holterman (1964)
Ingmar Holterman (1964)

Woonachtig in Heerenveen, gehuwd, geen kinderen
 
Ingmar Holterman werkt sinds 1 maart 2012 bij Rederij Doeksen als vlootinspecteur. Hij deed de Hogere Zeevaartschool 1983-1987 richting scheepswerktuigkunde en van 1987-1988 een plus jaar voor stuurman. Vanaf eind 1988 was hij in dienst bij Nedlloyd als Maritiem Officier. Hij doorliep er alle technische en nautische rangen tot en met HWTK en kapitein. Na ruim 20 jaar te hebben gevaren stopte hij in 2009 en werkte hij een 2,5 jaar als Field Service Engineer bij compressoren fabrikant Thomassen. Tijdens deze periode voerde hij reparatie en onderhoud uit en begeleidde hij de nieuwbouw van grote compressorinstallaties op raffinaderijen. Toen er een vacature voor vlootinspecteur beschikbaar kwam bij Rederij Doeksen, solliciteerde hij en kwam hij in 2012 in dienst. Sinds augustus 2016 is hij samen met Matthieu Kuiper (afwisselend) op de werf in Vietnam om het bouwproces van nabij te begeleiden.

Matthieu Kuiper (1972)
Matthieu Kuiper (1972)

Woonachtig op Vlieland, gehuwd, één zoon (11)
 
Matthieu Kuiper is sinds 2014 in dienst bij Rederij Doeksen als hoofdwerktuigkundige (HWTK, hoofdmachinist). In 1991 maakte hij kennis met de scheepvaart en kreeg hier zo de smaak van te pakken, dat hij de schoolbanken in dook om zijn papieren voor motordrijver te halen. Nadat hij anderhalf jaar had gevaren, keerde hij nogmaals terug naar school om in 1995 zijn rang A diploma als scheepswerktuigkundige te halen. Hij werkte voor verschillende rederijen. Van 1999-2015 werkte hij bij Rederij Spliethoff en doorliep daar alle rangen van derde WTK tot en met HWTK (laatste tien jaar).

In 2013 viel hij tijdens zijn verlof een aantal malen in bij Rederij Doeksen. Toen daar in 2014 een vacature vrijkwam, solliciteerde hij en hij werd aangenomen. Sinds augustus 2016 is hij samen met Ingmar Holterman (afwisselend) op de werf in Vietnam om het bouwproces van nabij te begeleiden.

Willem Gerrits (1959)
Willem Gerrits (1959)

Woonachtig op Terschelling, gehuwd, twee zoons (17 en 15) en één dochter (11)
 
Willem Gerrits is sinds 1988 werkzaam bij Rederij Doeksen als hoofdwerktuigkundige (HWTK, hoofdmachinist). Hij deed de opleiding HTS Scheepswerktuigkunde aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling en voer na het afronden van deze studie enkele jaren op de grote en kleine vaart bij verschillende rederijen, voordat hij bij Doeksen in dienst trad.

Naast zijn werkzaamheden bij Rederij Doeksen was hij van 2010 tot 2017 instructeur van het Maritiem Training en Simulator Centrum van het MIWB op de machinekamersimulator en van de High Voltage cursus.

Eind januari 2017 reisde hij af naar Vietnam om het nieuwbouwbegeleidingsteam, bestaande uit Ingmar Holterman en Matthieu Kuiper, te versterken.